Eerst aanmelden, dan pas inschrijven in de kleuter- en lagere scholen van Bilzen en Hoeselt voor schooljaar 2024 – 2025

Gaat jouw kind voor het eerst naar school in schooljaar 2024-2025? Of zoek je een nieuwe school voor je kind? 

Hoe werkt aanmelden?  

  • Aanmelden doe je door in de aanmeldperiode hier je gegevens achter te laten en aan te duiden welke school/scholen je kiest voor je kind. Op deze manier heb je het meest kans op de school van je eerste keuze.  
  • Alle kleuter- en lagere scholen van het gewoon onderwijs in Bilzen en Hoeselt doen mee met dit systeem.  
  • Voor je gaat aanmelden, maak je best vooraf een lijstje met je school of scholen van voorkeur. Zet je favoriete school op de eerste plaats.
    Kijk zeker ook eens vooraf naar de vrije plaatsen in de scholen via www.naarschoolinvlaanderen.be

Wat is aanmelden? 

Je meldt eerst aan via de computer van 27 februari t/m 19 maart 2024. Je vult je gegevens in en kiest de voorkeurscholen voor je kind. Je bent dan aangemeld, maar nog niet ingeschreven. Eind april ontvang je je toewijzing en weet je in welke school je je kind kan inschrijven van 22 april t/m 13 mei 2024. Je plaatsje in die school is dan gereserveerd als je in die periode gaat inschrijven. Dus eerst aanmelden, daarna pas inschrijven.  

Moet ik mijn kind aanmelden?

Dit moet niet, MAAR… wie niet is aangemeld kan pas inschrijven in een school vanaf 23 mei 2024. Op dat moment zijn in sommige scholen misschien geen plaatsen meer vrij.
Aanmelden geeft je de beste kans op een inschrijving in de school van je hoogste voorkeur.

Welke gegevens heb ik nodig om mijn kind aan te melden?

Je hebt het rijksregisternummer van je kind nodig om aan te melden. Het rijksregisternummer kan je terugvinden op de Kids-ID van je kind of op de isi+kaart.
Heeft je kind geen rijksregisternummer? Contacteer dan Rik Hermans, rik.hermans@ond.vlaanderen.be, 02 553 68 16.

Wat met broertjes, zusjes en kinderen van personeel?

Broers en zussen van kinderen die al op een school in Bilzen of Hoeselt zitten, krijgen samen met kinderen van personeelsleden voorrang in die school. Zij kunnen wél gewoon inschrijven met voorrang van 29 januari 2024 tot en met 9 februari 2024 in de school van broer of zus.

Graag meer info?

  • Nog meer weten voor je gaat aanmelden? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen 
  • Heb je nog vragen of meer info nodig?

De beschikbare plaatsen vindt u terug via naarschoolinvlaanderen.be.

Het Departement Onderwijs heeft een handige tool om precies uit te rekenen wanneer uw kind mag instappen in de kleuterschool, deze kan u terugvinden op https://onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter.

Lokaal Overleg Platform – Bilzen http://www.naarschoolinbilzen.be

Wilt u graag eerst kennismaken met onze school? De directeur geeft u met veel plezier een rondleiding door onze school. U moet hiervoor enkel een afspraak maken op het nummer 089 41 62 69 of via e-mail secretariaat.bloesem-driesprong@kodb.be.